EN | EL

Vegan κεμπάπ με κύμινο

Προετοιμασία: 20'
Μαγείρεμα: 30'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Υλικά:

  • 1 συσκευασία (500γρ) φυτικός κιμάς σόγιας ovegan269
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.γ. κύμινο
  • 1.5 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Μια πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. corn flour (καλαμποκάλευρο)
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Σε ένα μπολ βάζουμε τον plant-based κιμά σόγιας Ovegan 269. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε για λίγη ώρα. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει και να δέσει.

Πλάθουμε τα κεμπάπ στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά. Στη μέση του ψησίματος (περίπου 15 λεπτά), γυρίζουμε τα κεμπάπ από την άλλη πλευρά.