EN | EL

Vegan Big Mac από σπίτι

Προετοιμασία: 15'
Μαγείρεμα: 15'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Μπιφτέκια

Υλικά:

**Για την Big mac σως**

  • 1/4 της κούπας vegan μαγιονέζα
  • 1 1/2 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. ζουμί από πίκλες
  • 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. μηλόξηδο
  • 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • Μια πρέζα αλάτι

**Υπόλοιπα υλικά**

  • Μία συσκευασία φυτικά μπιφτέκια Ο Βέγκαν 269
  • Ελαιόλαδο
  • 4 φέτες plant pased κίτρινο τυρί
  • 100 γρ. iceberg ψιλοκομμένο
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 αγγουράκια πίκλες
  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ + 2 μισά (μόνο το κάτω μέρος)

**Για τη σως**

Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση στα γούστα μας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

**Ετοιμάζουμε το μπέργκερ**

Σε ένα τηγάνι βάζουμε μια κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει βάζουμε τα μπιφτέκια από ο Βέγκαν #269 και τα πιέζουμε να γίνουν λεπτά (1/2 δάχτυλο πάχος) και επίπεδα. Ψήνουμε 3 - 4 λεπτά από τη μία μεριά, τα γυρνάμε από την άλλη και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Βάζουμε από πάνω το φυτικό τυρί. Αν θέλουμε να λιώσει καλά ρίχνουμε ελάχιστο νερό γύρω από τα μπιφτέκια ώστε με τους υδρατμούς να λιώσει το τυρί.

Στήνουμε τα μπέργκερ. Πάνω σε ένα ψωμάκι βάζουμε 1 κ.σ. σως, iceberg, πίκλες, ένα μπιφτέκι και λίγο κρεμμύδι από πάνω. Συνεχίζουμε με το μισό ψωμάκι και σως, iceberg, πίκλες, μπιφτέκι, κρεμμύδι, καπακώνουμε με ψωμάκι, στήνουμε το δεύτερο μπέργκερ, σερβίρουμε με πατάτες και απολαμβάνουμε!