EN | EL

Plant based γύρος με σως γιαουρτιού

Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: 15'
2 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Φυτόπουλο

Υλικά:

  • Ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φυτόπουλο Ovegan269
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή μπάρμπεκιου
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 πρέζες βασιλικό ξερό
  • Μια πρέζα κύμινο
  • 1/3 της κούπας νερό
  • Το χυμό από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

**Για τη σως γιαουρτιού**

  • 1/2 κούπα φυτικό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος ή 1 κ.γ. δυόσμος ξερός
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

**Υπόλοιπα υλικά**

  • 2 πίτες
  • Ντομάτα σε φέτες
  • Κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Πατάτες τηγανιτές ή στο airfryer
  • Κέτσαπ - μουστάρδα

Κόβουμε το φυτόπουλο από ovegan269 σε λεπτές λωρίδες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 - 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το φυτόπουλο. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Σοτάρουμε λίγα λεπτά ακόμα και προσθέτουμε το νερό και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και μόλις τραβήξει το νερό και στεγνώσει ελαφρώς προσθέτουμε τη ρίγανη, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη σως γιαουρτιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε το τυλιχτό μας βάζοντας σε μια πίτα σως γιαουρτιού, γύρο, πατάτες, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό ή ότι άλλο θέλουμε εμείς!