EN | EL

Πατάτες με πορτοκάλι και μουστάρδα στο φούρνο με μπιφτέκια

Προετοιμασία: 15'
Μαγείρεμα: 50'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Υλικά:

  • 5 - 6 πατάτες
  • Τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
  • 250 ml χυμός πορτοκάλι
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. δενδρολίβανο ξερό
  • Μια συσκευασία φυτικά μπιφτέκια o vegan 269
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα, το αλάτι, μαύρο πιπέρι και το μισό λάδι. Τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χτυπάμε ξανά και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε στο ταψί την φλούδα πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
Στα 35 λεπτά ξεσκεπάζουμε βάζουμε τα μπιφτέκια, ελαφρώς λαδώνουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά περίπου.
Μπορούμε στο τέλος να βάλουμε και 5 λεπτά το γκριλ.