EN | EL

Μελιτζάνες με κεφτεδάκια κοκκινιστά στο φούρνο

Προετοιμασία: 15'
Μαγείρεμα: 45'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Κεφτεδάκια

Υλικά:

  • 3 - 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 300 γρ. (μισή συσκευασία) φυτικά κεφτεδάκια O Vegan 269
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 400 ml κονκασέ ντομάτας
  • 1/3 της κούπας νερό
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Μια χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Plant based λευκό τυρί για το σερβίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τις αλατίζουμε και απλώνουμε δίπλα τους τα κεφτεδάκια. Ραντίζουμε τα κεφτεδάκια και τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά τα κεφτεδάκια και 35 λεπτά τις μελιτζάνες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα δύο λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε με τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κονκασέ, το νερό, αλάτι, τη ζάχαρη, μαύρο πιπέρι και τη ρίγανη. Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε λίγα λεπτά μέχρι να δέσει λίγο η σάλτσα αδειάζουμε το φαγητό σε ένα σκεύος για το φούρνο και ψήνουμε στους 200C για περίπου 30 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό πασπαλίζουμε από πάνω τον μαϊντανό και σερβίρουμε με τριμμένη plant based φέτα.