EN | EL

Κεφτεδάκια κοκκινιστά στο φούρνο με ζυμαρικά

Προετοιμασία: 20'
Μαγείρεμα: 50'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Κεφτεδάκια

Υλικά:

  • 1 συσκευασία φυτικά κεφτεδάκια ovegan269
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 400 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. βασιλικός ξερός
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • Μια πρέζα μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής μας
  • 200 γρ. plant based μοτσαρέλα

Ψήνουμε τα φυτικά κεφτεδάκια ovegan269 στο airfryer ή στο φούρνο με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε άλλα δύο λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα, το νερό, τα μυρωδικά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέση η σάλτσα. Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο απ'ότι λέει η συσκευασία.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βάζουμε σε ένα σκεύος για το φούρνο τα ζυμαρικά και τα κεφτεδάκια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με την plant based μοτσαρέλα. Μεταφέρουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.