

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το φυτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα το φυτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο σε σκόνη, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε μέσα και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με το φύλλο δάφνης και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 3 - 4 λεπτά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 - 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε διαρκώς να λαδωθεί καλά και να αρχίσει ελαφρώς να χρυσαφίζει. Αυτό θα βοηθήσει να μείνει το κριθαράκι μας σπυρωτό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Σε ένα σκεύος για το φούρνο (περίπου 18 x 30) βάζουμε το κριθαράκι. Προσθέτουμε τη σάλτσα με το φυτόπουλο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλουμε στο τέλος φέρνουμε τα φιλετάκια προς τα πάνω και βάζουμε και λίγο το γκριλ για να πάρουν παραπάνω χρώμα.