EN | EL

Γιουβέτσι κοκκινιστό με φιλετάκια σόγιας

Προετοιμασία: 15'
Μαγείρεμα: 60'
5 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Φυτόπουλο

Υλικά:

  • 3 + 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. Φυτόπουλο ovegan269
  • 1/2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο ή μπάρμπεκιου
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο σε κυβάκια
  • 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 γεμάτη κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 400 ml τριμμένη ντομάτα
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι

Σε μια βαθιά κατσαρόλα, πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε το φυτόπουλο σε μεγάλες μπουκιές. Μόλις κάψει το λάδι ρίχνουμε μέσα το φυτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, το σκόρδο σε σκόνη, την γλυκιά και την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε μέσα και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Συνεχίζουμε με το φύλλο δάφνης και τον πελτέ ντομάτας τον οποίο τρίβουμε στον πάτο της κατσαρόλας. Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 3 - 4 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα και το ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 10 - 15 λεπτά. Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε διαρκώς να λαδωθεί καλά και να αρχίσει ελαφρώς να χρυσαφίζει. Αυτό θα βοηθήσει να μείνει το κριθαράκι μας σπυρωτό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Σε ένα σκεύος για το φούρνο (περίπου 18 x 30) βάζουμε το κριθαράκι. Προσθέτουμε τη σάλτσα με το φυτόπουλο, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Αν θέλουμε στο τέλος φέρνουμε τα φιλετάκια προς τα πάνω και βάζουμε και λίγο το γκριλ για να πάρουν παραπάνω χρώμα.