EN | EL

Φιλετάκια alla cream με πουρέ πατάτας

Προετοιμασία: 10'
Μαγείρεμα: 10'
4 μερίδες
Δυσκολία: Μέτρια

Χρησιμοποιήσαμε:

Φυτόπουλο

Υλικά:

**Για τα φιλετάκια**

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. Φυτόπουλο O Vegan269
  • 250 γρ. μανιτάρια αγάρικα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 200 ml vegan κρέμα γάλακτος (κρέμα σόγιας)
  • 1/2 κούπα φυτικό γάλα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 1/4 της κούπας αρακάς βρασμένος
  • Μια χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός

**Για τον πουρέ πατάτας**

  • 5 - 6 πατάτες
  • 1/2 κούπα φυτικό γάλα
  • 2 κ.σ. φυτικό βούτυρο
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο

**Για τα φιλετάκια**

Κόβουμε τα φιλετάκια σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια το μείγμα μπαχαρικών, την κρέμα , τη μουστάρδα, το αλάτι και πιπέρι.

Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον αρακά και τέλος τον μαϊντανό.

**Για τον πουρέ**

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σε κύβους. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να σκεπάσει τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, το βούτυρο, τη διατροφική μαγιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι πατάτες και να έχουμε ένα κρεμώδη πουρέ με κάποια κομματάκια μέσα. Δοκιμάζουμε προσαρμόζουμε τη γεύση. Αν θέλουμε να το αραιώσουμε περισσότερο προσθέτουμε λίγο παραπάνω γάλα.

Σερβίρουμε τον πουρέ σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε τα φιλετάκια μαζί με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.