

Κόβουμε τα φιλετάκια σε λωρίδες. Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια το μείγμα μπαχαρικών, την κρέμα , τη μουστάρδα, το αλάτι και πιπέρι.
Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον αρακά και τέλος τον μαϊντανό.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σε κύβους. Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ίσα να σκεπάσει τις πατάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό. Προσθέτουμε το φυτικό γάλα, το βούτυρο, τη διατροφική μαγιά, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι πατάτες και να έχουμε ένα κρεμώδη πουρέ με κάποια κομματάκια μέσα. Δοκιμάζουμε προσαρμόζουμε τη γεύση. Αν θέλουμε να το αραιώσουμε περισσότερο προσθέτουμε λίγο παραπάνω γάλα.
Σερβίρουμε τον πουρέ σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε τα φιλετάκια μαζί με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.